Windows 12

 În vara lui 2023, când încă vor exista oameni care folosesc Windows 10 sau chiar mai rău, Windows 7, vor începe să circule primele zvonuri despre Windows 12. Microsoft a anunțat că va adopta un ciclu de lansări de 3 ani, dar încă nu se știe sigur dacă vom primi un nou sistem de operare sau doar un update important la Windows 11, eventual un Windows 11.5. Se pare că Microsoft vrea să ofere mai multe funcții noi utilizatorilor Windows, dar prin intermediul sistemului "Moments" care va adăuga îmbunătățiri majore fără să fie nevoie de un update major.


Sistemul "Moments" le-a permis deja celor de la Microsoft să adauge butonul "Weather" în taskbar-ul Windows 11. Se pare că Microsoft va oferi update-uri importante de până la 4 ori pe an, începând cu anul 2023, fără a mai face salturi uriașe de la o versiune la alta. Și pe Android am văzut un sistem similar de modularitate, deci Microsoft se inspiră de la cei mai buni.

Despre release-ul din 2024, numit "Next Valley", nu știm încă prea multe. Se pare că Microsoft va încerca să integreze și mai mult Android-ul în sistemul lor de operare, iar interfața va fi mai 3D și transparentă. De asemenea, se pare că vor reveni widget-urile, care au fost anunțate de mult timp. În concluzie, e posibil să avem un nou sistem de operare Windows sau un update important, dar oricum vom aștepta cu nerăbdare să vedem ce surprize ne pregătește Microsoft pentru următorii ani.