Windows 10 S

 


Windows 10 S este „sufletul Windows-ului actual”, potrivit Microsoft. Este o nouă versiune de Windows destinată computerelor școlare, dar disponibilă pentru toată lumea. Este conceput pentru a fi mai simplu și mai simplificat, deci rulează aplicații doar din Windows Store.

Cea mai mare diferență în Windows 10 S este că poate rula doar aplicații descărcate din Windows Store. Aceste aplicații sunt verificate pentru securitate și rulate într-un mediu sigur. Astfel aplicațiile nu  pot lăsa fișiere în urmă si nu pot provoca probleme cu restul computerului. Puteți obține aceleași avantaje rulând acele noi aplicații  din Windows Store pe un computer cu Windows 10. Dar, spre deosebire de Windows 10 normal, nu veți avea opțiunea de a descărca alte aplicații care nu sunt disponibile în magazin.

Microsoft a demonstrat că Windows 10 S porneste mult mai rapid decât Windows 10 Pro . Asta nu e o surpriză, deoarece Windows 10 S nu va avea toate bloatware-urile instalate de producător.

În acest fel, comportamentul implicit al Windows 10 S funcționează la fel ca Windows 10 cu opțiunea „Permite aplicații numai din magazin” activată. Acest lucru va proteja, de asemenea, aceste PC-uri de malware